بانک مرکزی روسیه بنا به گزارشها اعتراف کرده است که پرداختهای فرامرزی به صورت کریپتو در شرایط ژئوپلیتیک فعلی اجتنابناپذیر است.
خبرگزاری محلی TASS روز دوشنبه گزارش داد که بانک مرکزی روسیه رویکرد تنظیم مقررات ارزهای دیجیتال را بازنگری کرده و با وزارت دارایی برای قانونی کردن کریپتو برای پرداخت های فرامرزی به توافق رسیده است.
معاون وزیر دارایی، الکسی مویزف(Alexei Moiseev)، گفته است که بانک روسیه و وزارت دارایی انتظار دارند به زودی پرداخت های فرامرزی در رمزارز را قانونی کنند.
مویزف اهمیت فعال کردن خدمات رمزارزی محلی در روسیه را تشریح کرد و خاطرنشان کرد که بسیاری از روسها برای باز کردن کیف پول رمزنگاری به پلتفرمهای خارجی متکی هستند. این مقام مسئول گفت: «این کار در روسیه با مشارکت نهادهای تحت نظارت بانک مرکزی که موظف به رعایت الزامات مبارزه با پولشویی و شناخت مشتری خود هستند، ضروری است.»
قانونگذاران روسی از لحاظ تاریخی با ایده استفاده از ارزهای دیجیتال به عنوان روش پرداخت مخالف بوده اند. در سال 2020(1399)، روسیه یک قانون بزرگ رمزارزی به نام «داراییهای مالی دیجیتال» به تصویب رساند که استفاده از رمزارزهایی مانند بیت کوین (BTC) را برای اهداف پرداخت به طور رسمی ممنوع کرد. بانک روسیه در مورد ایده پرداخت با رمزارزها تردید دارد زیرا می خواست از روبل روسیه به عنوان تنها ارز قانونی در این کشور محافظت کند.
ایده پرداخت های رمزارزی برای معاملات ملی در روسیه در اواخر سال 2021 (1400)مطرح شد. سپس، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، گفت که استفاده از رمزارز برای تجارت منابع انرژی مانند نفت و گاز هنوز زود است.
ظاهراً وضعیت در بحبوحه تحریمهای اقتصادی غرب پس از حمله روسیه به اوکراین تغییر کرده است. در ماه می(اردیبهشت)، وزیر صنعت و تجارت اعلام کرد که روسیه دیر یا زود پرداخت های رمزارزی را قانونی می کند. الویرا نابیولینا(Elvira Nabiullina)، رئیس بانک روسیه، نیز بعداً پیشنهاد کرد که رمزارزها میتوانند برای پرداختهای فرامرزی استفاده شود، اما تنها در صورتی که رمزارزها وارد سیستم مالی داخلی روسیه نشوند.